Hogyan válhat otthonod modernebbé, és mi szükséges a felújítást követő nyugalomhoz?

Fontos a legnagyobb értékünk védelme!2024. szeptember 16., hétfő

Egy lakásfelújítás mindig izgalmas, hiszen egy kicsit te magad is megújulsz, ha otthonodba bekerül néhány új bútor, elektronikus eszköz vagy padlófűtésre váltasz, lecseréled a nyílászárókat, esetleg napelemet szereltetsz fel.  Bármi is legyen az elképzelés, lényeges, hogy a dizájn mellett a lakásbiztosítás módosítására is gondolj.

Lakásfelújítás – növekedhet az ingatlanod értéke

Amikor lakásfelújításra adod a fejed, arra törekszel, hogy az ingatlanod korszerűbb, modernebb, szebb legyen. Pénzt költesz rá azért, hogy otthonosabban érezd magad benne. A felújítás után az ingatlanod értéke magasabb lehet. Éppen ezért, mivel ez az érték jelentősen befolyásolja a lakásbiztosításod díját, nem hagyhatod figyelmen kívül ezt a változást. Érdemes szakemberhez fordulni, hogy a megfelelő biztosítási összeg kerüljön a kötvényedbe. Ez esetleg díjemelkedést eredményezhet, de a te érdeked, hiszen kár esetén a biztosítási összeg erejéig igényelhető kártérítés.

Mire érdemes figyelmet fordítani a felújítás során és azt követően?

  • Az energiatakarékos és modern technológiák amellett, hogy a költségeket csökkentik, az ingatlanod értékét is növelik. Az új típusú szenzorok és okos eszközök ráadásul segítenek is a háztartási balesetek megelőzésében.

  • A napelemes rendszerre biztosítást kötni már csak azért is fontos, mert a napelemek, elhelyezkedésükből adódóan folyamatosan ki vannak téve az időjárás viszontagságainak (villámcsapás, viharkár, jégverés), de persze rongálás is előfordulhat. 

  • Használj szén-monoxid-érzékelőt, apró eszköz, de jó szolgálatot nyújt. Ha van tűzoltó készüléked, ellenőrizd, hogy nem járt-e le a szavatossága, és megfelelően működik-e. Nézd meg, hogy nincs-e szivárgás a vízvezetékekben vagy csapokban. A szivárgások komoly károkat okozhatnak, és növelhetik a páratartalmat, ami penészedéshez vezethet. Ellenőrizd, hogy nincsenek-e sérült, elöregedett vagy túlterhelt elektromos vezetékek, aljzatok az otthonodban.

  • Ellenőrizd a biztosítást: Mielőtt nekikezdenél a felújításnak, ellenőrizd, hogy a lakásbiztosításod fedezi-e a munkálatok során esetlegesen bekövetkező károkat. Egy előre elkészített leltár segít pontosan meghatározni azt, mekkora biztosítási fedezetre van szükség. Így elkerülhető a túl magas vagy túl alacsony biztosítási összeg, és optimálisan védheted vagyontárgyaidat lakásfelújítás közben és után.

  • Az alapbiztosítás mellett kiegészítő biztosítást is köthetsz például üvegtörésre, de baleset-, betegség- és életbiztosítással is kiegészíthető a lakásbiztosítás.

A lakásfelújítás során az esztétikum és a funkcionalitás kéz a kézben járhat, de a biztonság sem maradhat háttérben. Egy jó lakásbiztosítás megkötése, vagy a meglévő lakásbiztosítás megfelelő módosítása még fontosabb egy felújítás után. Mi segítünk!

Keress minket bizalommal, vedd igénybe kalkulátorunkat, és válaszd a megfelelő lakásbiztosítást!

https://www.eurorisk.hu/calculation/lakas-biztositas

Call Center: 06 1 585 8888

E-mail: info@eurorisk.hu



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.09.25
PoweredBy: SK Trend Kft