Kötelező felelősségbiztosítást szorgalmaznak az építőiparban

Felelősen az építőiparban is!Nem ritka jelenség az építőiparban, hogy egy káreset során eltűnnek, vagy az eljárás alatt csődbe mennek a károkozók, így biztosítás híján még érvényes bírósági ítélet birtokában sem juthatnak pénzhez a károsultak. Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) ezért újra indítványozta az építőipari felelősségbiztosítás kötelezővé tételét, amivel számos pozitív változás indulhat el a szektorban.

Jelenleg sem a lakossági megrendelők, sem a kis- és közepes tervező-kivitelező vállalkozások többsége nincs tisztában a felelősségvállalással, így az építőiparban esetleges a felelősségbiztosítás megléte. Bár 2016-tól több alkalommal történt változtatás a vonatkozó jogszabályokban, ezek azonban nem adtak teljes megoldást a fennálló bizonytalanságra. Az ÉVOSZ nevében Koji László, a szövetség elnöke újra indítványozta az építőiparban a tervezői, mérnöki és kivitelezői szolgáltatások elvégzéséhez szükséges kötelező felelősségbiztosítás bevezetését.

„Napjainkban majdnem minden tevékenység gyakorlásához előírás a szakmai felelősségbiztosítás megléte, ami rendkívül fontos lenne az építőipar minden szereplőjének is. A tervezési, építési tevékenység során ugyanis akaratlanul is előidézhetők olyan károk, amelyek rendezése a vállalkozók egész pályafutását tehetik tönkre, miközben önerőből sokszor nem is képesek kifizetni azt” – összegezték az ÉVOSZ Világgazdasághoz eljuttatott közleményében, amelyben a felelősségbiztosítás teljeskörű kötelezővé tételének szükségességére hívják fel a figyelmet.

Minden felelősségbiztosítás célja az előre nem látható körülményekre, az esetleges károkozásokra való felkészülés.  Így valóban elengedhetetlen, hogy bevezessék a teljeskörű felelősségbiztosítás meglétét az építőiparban.

Az Eurorisk portfóliójában kiemelt szerepet töltenek be az építés-szerelés biztosítások, valamint a vállalkozások egyedi biztosításai, melyekkel kapcsolatban teljes körű ügyintézési, képviseleti és kárrendezési szolgáltatást nyújtunk.



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft