Minden, amit a KGFB-váltásról tudni érdemes

Mindig kössön kötelező biztosítást!A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) megkötése nemcsak jogi kötelezettség minden járműtulajdonos számára, hanem elengedhetetlen eszköz is az anyagi károk fedezetére baleset esetén. Ebben a cikkben részletesen ismertetjük a KGFB váltás folyamatát, a legjobb ajánlatok keresésének legegyszerűbb módjait, és a választás során fontos szempontokat.

Általános információk a KGFB váltásról – mi is ez valójában?

A KGFB egy olyan biztosítás, amely megtéríti a biztosított fél járműve által okozott kár értékét a károsult számára.

A biztosító-váltási folyamat magában foglalja a meglévő biztosítás felmondását és egy új biztosítás megkötését. A szerződés minden évforduló alkalmával felmondható, és a felmondást az évforduló előtt legalább 30 nappal kell kezdeményezni. Ha ezt nem tesszük meg, a szerződésünk automatikusan folytatódik. A váltást személyesen, levélben, illetve e-mailben vagy online tehetjük meg. Szükség van hozzá a gépjármű adataira (forgalmi engedély), a személyazonosító dokumentumokra (személyi igazolvány/jogosítvány) és a meglévő biztosítási szerződés kötvényszámára (ha nem először kötünk KGFB-t).

A legjobb KGFB ajánlatok megtalálásához érdemes összehasonlító weboldalakat használni, amelyek lehetővé teszik a különböző biztosítók ajánlatainak gyors és egyszerű összehasonlítását.

Mi az Eurorisk-nél azért vagyunk, hogy mindenki megtalálja a számára legkedvezőbb ajánlatot. Bátran ajánljuk kalkulátorunkat, mely segítségével gyorsan és egyszerűen megtalálható a megfelelő biztosítás.

A KGFB díját több paraméter befolyásolja, biztosító társaságonként eltérő módon, ezért fontos a díjszámítás során feltett kérdésekre figyelmesen válaszolni, az adatokat pontosan megadni. Új biztosítás esetén gyakran többféle kedvezményt kínálnak a biztosítók, ettől remélve, hogy magukhoz csábítják az ügyfeleket.

A KGFB váltás tehát egy fontos, de gyakran figyelmen kívül hagyott velejárója a gépjármű használatnak. Azonban némi idő- és energiaráfordítással, valamint a weboldalunkon található kalkulátor segítségével mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb megoldást.

Vedd igénybe kalkulátorunkat, vagy hívd ügyfélszolgálatunkat! Készséggel állunk a rendelkezésedre!

Balesetmentes vezetést kíván az Eurorisk csapata!

https://www.eurorisk.hu/biztositasok/kotelezo-biztositas

Call Center: 06 1 585 8888 • E-mail: info@eurorisk.hu



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft